Teemapäivät

Teemapäivät ovat kaikille avoimia ´minikursseja´, joissa perehdytään kyseiseen aihealueeseen teorian ja liikeharjoitteiden tiimoilta. Teemapäivät eivät vaadi aikaisempaa osallistumista Vision pienryhmiin.


KEHONHUOLTO la 16.2.2019 klo 12.30-14.30

Tämä on kehoa huoltava, rentouttava ja ryhtiä avaava teemapäivä.

Teemapäivässä venytellään, rullaillaan ja tehdään liikkuvuutta parantavia dynaamisia harjoitteita. Tunnilla pyritään nivelten liikeratojen parantamiseen, lihaskireyksien vähentämiseen, ja lihasten palautumisen nopeuttamiseen. Liikkeet tehdään huolellisesti omaa kehoa kuunnellen ja hengitysrytmiä myötäillen.

Kehonhuolto- teemapäivä sopii kaiken kuntoisille niin palauttavaksi harjoitteeksi kuin esim. istumatyötä tekeville hartialinjaa rentouttavaksi hetkeksi.

Hinta: 35e/hlö

Ilmoittaudu Hannalle to 14.2.19 mennessä emaililla: hanna.kolari@visioliikunta.fi tai puhelimitse: 050 4908545.

HYVINVOIVAT JALKATERÄT (jatkoa tammikuun teemapäivälle)

ma 10. 3klo 18.30-19.30 ja ke 3.4 klo 18.30- 19.30

Jalkaterä ja nilkka ovat osa kehon monipuolista iskunvaimennusjärjestelmää, joka suojaa kehoa ja alaraajan niveliä liialliselta kuormitukselta. Jalkaterät ovat siis seisomisen, kävelyn ja juoksemisen perusta. Kun jalkaterä toimii optimaalisesti, se on kivuton, vakaa ja joustava.

Näissä teema-illoissa keskitymme hoivaamaan jalkateriä sekä säären ja pohkeen alueita. Kertaamme tammikuussa opittuja jalkaterää voimistavia, mobilisoivia ja venyttäviä liikkeitä sekä etenemme hieman haastavampiinkin liikkeisiin.

Hinta 20e/ hlö / h

Ilmoittautumalla varmistat paikkasi tunnilla, email: hanna.kolari@visioliikunta.fi tai puhelimitse: 050 4908545. Mukaan otetaan 7hlöä.


KIVUTON OLKAPÄÄ to 14.3.2019 klo 17.30- 19.30

Jatko kerrat ke 10.4 klo 18.30- 19.30 ja ma 6.5 klo 18.30-19.30

Olkapää on kehomme liikkuvin nivel. Liikkuvuutensa takia olkapää on herkkä reagoimaan kuormitukselle ja rasitukselle. Kipu voi johtua monista eri syistä (vammat, nivelrikko), mutta tavallisimmin olkapään kivun taustalla on kuitenkin jokin jänteen ongelma, joka on aiheutunut mm. olkanivelen puutteellisesta hallinnasta.

Tässä teemapäivässä keskitymme olkapään, lapaluun ja koko hartiarenkaan hyvän asennon löytämiseen. Vahvistamme olkaniveltä ja lapaluuta tukevia lihaksia, mobilisoimme rintarangan aluetta ja teemme liikkuvuusharjoitteita hartiarenkaan lihaksistolle. Saat lisäksi mukaasi kotiharjoitteluohjeet olkapäätä ympäröivien lihasten vahvistamiseksi ja kiputilojen ennaltaehkäisyä varten.

Hinta 35e ( jatko kerrat 20e/h/hlö)

Ilmoittaudu Hannalle ti 12.3. 2019 mennessä emaililla: hanna.kolari@visioliikunta.fi tai puhelimitse: 050 4908545. Mukaan otetaan max. 6hlö.


KEHONHALLINTA PERUSKURSSI

Peruskurssi antaa valmiuksia ymmärtää oman kehon toimintaa, ja opastaa liikkeisiin, jotka auttavat kehon oikeanlaisen ryhdin löytämisessä, kireiden lihasten rentouttamisessa sekä kehoa kannattavien lihasten vahvistamisessa. Sopii kaikenikäisille ja -kuntoisille. Mukaan mahtuu max. 6hlö

Peruskurssin käytyäsi omaat valmiudet jatkaa Kehonhallinta-tunneille.

Hinta 35e/ hlö

TERVE SELKÄ (tulossa keväällä 2019)

Terve Selkä- teema päivässä saat työkaluja oikeaoppiseen seisomisryhtiin, selkäkipujen
ennaltaehkäisyyn ja –hoitoon. Päivän aikana harjoitellaan erilaisia pilatesmetodiin ja faskialinjaharjoitteluun pohjautuvia selän hallinta- ja liikkuvuusharjoitteita, ja rentoutetaan jännittyneitä pinnallisia lihaksia. Tunti on hitaasti etenevä ja liikkeet tehdään tarkasti.

Hinta 40e/ hlö

Ilmoittaudu Hannalle XX.XX mennessä emaililla: hanna.kolari@visioliikunta.fi tai puhelimitse: 050 4908545