Viikko tunnit (syksy 2018)

KEHONHALLINTA PERUSKURSSI 2h

Peruskurssi antaa valmiuksia ymmärtää oman kehon toimintaa, ja opastaa liikkeisiin, jotka auttavat kehon oikeanlaisen ryhdin löytämisessä, kireiden lihasten rentouttamisessa sekä kehoa kannattavien lihasten vahvistamisessa. Sopii kaikenikäisille ja -kuntoisille.

Peruskurssin käytyäsi omaat valmiudet jatkaa Kehonhallinta-, ja spiraalistabilaatio- tunneille.

Seuraavat peruskurssi: ma 22.10.2018 klo 18- 20.00


KEHONHALLINTA 1

Tässä ryhmässä opetellaan kehonhallinnan perusteita ja tehdään helppoja kehoa vakauttavia, voimistavia ja venyttäviä liikkeitä. Tunnilla syvennetään kehon tuntemusta ja kehonhallintaa pilatesmetodiin ja faskialinjaharjoitteluun pohjautuvien liikkeiden avulla.

maanantaisin klo 18- 19.00 (alkaen 20.8)


LIIKKUVUUS

Tällä tunnilla venytellään, rullaillaan ja tehdään liikkuvuutta parantavia dynaamisia harjoitteita. Tunnilla pyritään nivelten liikeratojen parantamiseen, lihaskireyksien vähentämiseen, ja lihasten palautumisen nopeuttamiseen. Liikkeet tehdään huolellisesti omaa kehoa kuunnellen ja hengitysrytmiä myötäillen.

Tuntien painotukset:

Selkä-lantio viikot: 35, 36, 41, 42

Jalat viikot: 37, 38,

Kädet-niska-hartia viikot: 39, 40,

Keskiviikkoisin klo 18.15- 19.15 (alkaen 22.8)


SPIRAALISTABILAATIO (SPS)

Tällä tunnilla keskitytään hallitsemaan koko kehoa spiraalimaisten lihasketjujen aktivoimisen avulla ja opetellaan pitkittäisten selän ojentajalihasten aktiivista rentoutusta. Välineenä käytämme SPS- metodiin suunniteltuja vastuskuminauhoja. Harjoitteet tehdään pääosin seisten, mutta alussa ja/tai selkäkivuista kärsiville on runsaasti harjoitteita myös istuen suoritettaviksi.


Spiraalistabilaatio (SPS) on tsekkiläisen tuki- ja liikuntaelimistön ongelmiin erikoistuneen lääkärin Richard Smišekin kehittämä kehonhallinta- ja terapiamenetelmä. Se on osoittautunut tehokkaaksi erilaisten selkäkipujen ja -sairauksien ennaltaehkäisyssä ja hoidossa sekä selän toiminnallisuuden parantamisessa. SPS- metodi on viime vuosina saanut laajaa arvostusta kansainvälisesti ja onkin nyt suosittu harjoittelu- ja terapiamuoto eri puolilla maailmaa.

Sunnuntaisin klo 17.30-18.30 (alkaen 26.8)